Wat gaan we allemaal doen?

In de video onderaan deze pagina geven we een overzicht van de cursusinhoud.

De cursus bestaat uit een elftal hoofdstukken met lessen die de logische besluitvorming van de aanplant van een wijngaard volgen. Het cursusboek geeft verdieping en aanvullende informatie bij alle onderwerpen. We besluiten de cursus met een eindopdracht en een eindtoets. Elk hoofdstuk in deze cursus heeft enkele theorievragen of een opdracht. Voor het begrip van de stof is het aan te raden om die vragen en/of opdrachten te bestuderen en zo goed mogelijk te beantwoorden. Deze vragen tellen niet mee voor het behalen van het certificaat maar zijn wel van nut bij het maken van de eindtoets en eindopdracht.

Aan het eind van elke les kan je vragen stellen die zo snel mogelijk beantwoord zullen worden. Andere cursisten die dezelfde cursus volgen, zien ook deze vragen en op die manier kan er ook een leuke discussie ontstaan.

Praktijkdagen

Er is een tweetal praktijkdagen gepland waarvoor men zich apart kan inschrijven. Kijk hiervoor in de winkel. De praktijkdagen zijn alleen als aanvulling op de online cursus en zijn niet separaat te volgen.
Het is niet verplicht om deze praktijkdagen te volgen, maar ze maken de cursus wel compleet en geven je praktische vaardigheden. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na aanmelding krijg je t.z.t. een uitnodiging per mail met alle details.
Je meldt je automatisch aan voor beide dagen, dit om een vaste groep te formeren die beide dagen volgt zodat er wat cohesie binnen de cursusgroep ontstaat.

Praktijkdag oogst en verwerking
11 september 2021 en 9 oktober 2021

(onder voorbehoud, er kan uitgeweken worden naar 12 september en 10 oktober)

Programma:

  • ontvangst met koffie en gebak
  • korte kennismaking en instructie
  • oogst van solaris of johanniter
  • kneuzen van de druiven
  • uitgebreide lunch met soep en het proeven van onze wijnen
  • uitleg apparatuur en vinificatiestappen
  • persen van de pulp
  • workshop aroma’s in wijn
  • afsluiting

Praktijkdag snoei
Verzet naar februari 2022, volgeboekt

Programma

  • ontvangst met koffie en gebak
  • inleiding cordonsnoei
  • cordonsnoei in de wijngaard
  • uitgebreide lunch met soep en het proeven van onze wijnen
  • inleiding guyotsnoei
  • guyotsnoei in de wijngaard
  • workshop fouten in wijn
  • afsluiting

 

 

BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
© 2024 Wijnbouw cursussen - Powered by Maatos