Wijnstokken

Koop je wijnstokken voordelig bij Solaria Wijnbouw

Solaria Wijnbouw verzorgt al jaren de gezamenlijke inkoop voor Nederlandse en Vlaamse wijnboeren. We hebben een zeer gedegen netwerk opgebouwd met Duitse leveranciers dat garant staat voor de levering van wijnstokken van uitstekende kwaliteit, virusvrij en met keuze van diverse onderstammen. Zie ook verderop.
U betaalt bij ons €3,50 per wijnstok (wijndruiven), bij grote aantallen zijn interessante kortingen mogelijk. 
De stokken worden bij ons eind april geleverd en worden dan verder verdeeld over de diverse bestemmingen. De pakketten worden via PostNL of DPD verstuurd, netjes verpakt in plastic zodat de stokken niet kunnen uitdrogen. Wij hebben hier zeer goede ervaringen mee, en het scheelt de klant veel gedoe en kosten omdat de planten niet opgehaald hoeven te worden.

Rassen
De meeste rassen die momenteel verkocht worden, zijn de zogenaamde schimmeltolerante rassen zoals bijvoorbeeld Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Cabernet Cortis, Cabernet Cantor etc.
Momenteel is er een run op Piwi rassen vanuit heel Europa, dus het ziet er naar uit dat de voorraden snel op zijn.
Traditionele rassen worden door ons niet meer aangeboden. 

Klik hier voor uitgebreide beschrijvingen !

Bestellen is niet meer mogelijk voor het plantseizoen 2024. 

Onderstammen
De grond waarin de wijnstok geplant wordt, bepaalt in grote mate de onderstam die gekozen moet worden. Voor voedselrijke klei- en leemgrond wordt meestal SO4 gebruikt, voor zandgrond is 125 AA meer geschikt.Vraag gerust om advies m.b.t. de keuze van de onderstam. Wij helpen u graag. 

Info@wijnbouw.nl

 • Procedure Bestellingen 2024

Al meer dan 10 jaar verzorgen wij de inkoop van wijnstokken voor vele klanten in Nederland en België. Via ons netwerk in de ons omringende wijnbouwlanden konden we al die tijd diverse wijnstokken en tafeldruiven leveren in diverse onderstammen.
De vraag naar wijnstokken neemt nog elk jaar toe en dat is enerzijds zeer positief. Niet alleen voor ons als verkoper, maar dat betekent ook dat Nederland steeds meer een wijnland wordt en dat er steeds meer kleine en grote wijngaarden ontstaan. Vooral de vraag naar piwi’s (schimmeltolerante rassen) heeft een enorme vlucht genomen en dat juichen wij van harte toe.

De bestelling kan alleen geschieden via een online formulier. Bestellingen doorgeven per mail en/of telefoon is niet mogelijk. LET OP: vermeld altijd je postcode EN plaatsnaam. Bij een typefout in de postcode komen we er niet uit en kan er niet geleverd worden.

 •  
 • Piwi rassen kunnen per stuk besteld worden.
 •  
 • Als onderstam bieden we SO4 en 125AA aan, om de simpele reden dat dit in ca. 99 % van de gevallen voldoet.
 •  
 • Het assortiment tafeldruiven is beperkt tot 5 rassen. Een belangrijke kweker van tafeldruiven is er twee jaar geleden mee gestopt en andere rassen bij andere leveranciers opsporen is lastig en onzeker. Tafeldruiven zijn te bestellen vanaf 5 stuks per ras.
 •  
 • De betaling geschiedt vooraf. Dit betekent dat er niets gewijzigd dan wel geannuleerd kan worden. Dus denk goed na wat en hoeveel je bestelt. In principe kan er nog een paar maanden besteld worden maar de vraag naar Piwi rassen is erg groot. Dus voorkom teleurstellingen en bestel op tijd. 
 •  
 • Bij grote aantallen wordt er automatische een korting verrekend, te zien onderaan het bestelformulier. 
 •  

 

© 2024 Wijnbouw cursussen - Powered by Maatos