Wijnstokken

Koop je wijnstokken voordelig bij Solaria Wijnbouw

Solaria Wijnbouw verzorgt al jaren de gezamenlijke inkoop voor Nederlandse en Vlaamse wijnboeren. We hebben een zeer gedegen netwerk opgebouwd met Duitse leveranciers dat garant staat voor de levering van wijnstokken van uitstekende kwaliteit, virusvrij en met keuze van diverse onderstammen. Zie ook verderop.
U betaalt bij ons €3,25 per wijnstok (wijndruiven), bij grote aantallen zijn interessante kortingen mogelijk.  Van sommige rassen zijn enten op hoogstam beschikbaar.
De stokken worden bij ons eind april geleverd en worden dan verder verdeeld over de diverse bestemmingen. De pakketten worden via PostNL of DPD verstuurd, netjes verpakt in plastic zodat de stokken niet kunnen uitdrogen. Wij hebben hier zeer goede ervaringen mee, en het scheelt de klant veel gedoe en kosten omdat de planten niet opgehaald hoeven te worden.

Rassen
De meeste rassen die momenteel verkocht worden, zijn de zogenaamde schimmeltolerante rassen zoals bijvoorbeeld Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Cabernet Cortis, Cabernet Cantor etc. Nu ook verkrijgbaar Sauvignac en Sauvitage, twee veelbelovende piwi rassen. Maar ook gangbare traditionele rassen zijn leverbaar op diverse onderstammen. 

Klik hier voor uitgebreide beschrijvingen !

Bestellen is niet meer mogelijk. In oktober 2023 komt het nieuwe bestelformulier weer online.

Onderstammen
De grond waarin de wijnstok geplant wordt, bepaalt in grote mate de onderstam die gekozen moet worden. Voor voedselrijke klei- en leemgrond wordt meestal SO4 gebruikt, voor zandgrond is 125 AA meer geschikt.Vraag gerust om advies m.b.t. de keuze van de onderstam. Wij helpen u graag.

Info@wijnbouw.nl

 • Procedure Bestellingen 2023

Al meer dan 10 jaar verzorgen wij de inkoop van wijnstokken voor vele klanten in Nederland en België. Via ons netwerk in de ons omringende wijnbouwlanden konden we al die tijd diverse wijnstokken en tafeldruiven leveren in diverse onderstammen.
De vraag naar wijnstokken neemt nog elk jaar toe en dat is enerzijds zeer positief. Niet alleen voor ons als verkoper, maar dat betekent ook dat Nederland steeds meer een wijnland wordt en dat er steeds meer kleine en grote wijngaarden ontstaan. Vooral de vraag naar piwi’s (schimmeltolerante rassen) heeft een enorme vlucht genomen en dat juichen wij van harte toe.

Omdat het elk jaar een enorme klus is om alle bestellingen rond te krijgen en te verwerken, hebben we helaas moeten besluiten om het assortiment in te krimpen en de regels wat te veranderen. Als eenmansbedrijf is het bijna niet meer te doen om in krap 2 weken tijd bijna 200 bestellingen af te werken, in te pakken en te versturen. Afhankelijk van het weer, lopen de stokken soms al uit en dat willen we liever niet. Het moet ook secuur gebeuren, alle stokken lijken op elkaar en door de tijdsdruk gaat er wel eens wat fout. Meestal wordt dat in goed overleg opgelost maar een enkele keer is een klant erg teleurgesteld als de stokken toch niet leverbaar blijken te zijn.

Vandaar dat we besloten hebben om de regels wat te veranderen zodat het voor ons nog te behappen blijft en we op tijd de bestellingen kunnen versturen. We snappen dat sommige klanten teleurgesteld zullen zijn, eventueel bestel je samen met anderen om aan de aantallen te komen.

 • Vanaf plantseizoen 2023 is de procedure als volgt, lees dit zorgvuldig door!
 •  
 • De bestelling kan alleen geschieden via een online formulier. Bestellingen doorgeven per mail en/of telefoon is niet mogelijk. LET OP: vermeld altijd je postcode EN plaatsnaam. Bij een typefout in de postcode komen we er niet uit en kan er niet geleverd worden.
 •  
 • In de bestellijst staan de meest gangbare piwi rassen en een aantal gangbare traditionele rassen. Andere rassen zijn niet meer mogelijk helaas.
 •  
 • Piwi rassen kunnen per stuk besteld worden, traditionele rassen vanaf 25 stuks per ras!
 •  
 • Als onderstam bieden we SO4 en 125AA aan, om de simpele reden dat dit in ca. 99 % van de gevallen voldoet.
 •  
 • Het assortiment tafeldruiven is beperkt tot 5 rassen. Een belangrijke kweker van tafeldruiven is er twee jaar geleden mee gestopt en andere rassen bij andere leveranciers opsporen is lastig en onzeker. Tafeldruiven zijn te bestellen vanaf 5 stuks per ras.
 •  
 • De betaling geschiedt vooraf. Dit betekent dat er niets gewijzigd dan wel geannuleerd kan worden. Dus denk goed na wat en hoeveel je bestelt. Je hebt nog ruim de tijd, we hebben de aangeboden rassen in grote aantallen gereserveerd en dit wordt opgehoogd indien er meer vraag ontstaat. Momenteel is alles nog leverbaar.
 •  
 • De prijs voor de wijnstokken is de afgelopen 7 jaar ongewijzigd gebleven. Dit kunnen we nu niet meer volhouden. Afgelopen jaar was de inkoopsprijs alweer gestegen.
 • Vandaar dat we vanaf nu een prijs van € 3,25 hanteren voor de wijndruiven en € 5,- voor de tafeldruiven. Bij grote aantallen wordt er automatische een korting verrekend, te zien onderaan het bestelformulier.
© 2023 Wijnbouw cursussen - Powered by Maatos