Theorie en praktijk van de (zachte) snoei op 25 februari 2023

 

Op deze dag kom je alles te weten over het hoe en waarom van de snoei van de wijnstok. We bespreken in theorie de diverse snoeiwijzen zoals guyot en cordon en besteden veel aandacht aan de zachte snoei. Ook de ombouw van traditionele snoei naar zachte snoei komt aan bod.
Na een overheerlijke lunch met soep, broodjes, fruit, sap en onze wijnen, gaan we buiten aan de slag in de wijngaard. Elke cursist krijgt de kans om onder begeleiding een paar wijnstokken “aan te pakken” en te ervaren hoe de snoei in zijn werk gaat. Welke keuzes moet je maken voor het nu en de toekomst?
Het programma begint om 10.00 uur, inloop vanaf 9.30.
Na het praktische werk gaan we nog een workshop wijnaroma’s doen.
Deze snoeidag is vooral geschikt voor de cursisten die bezig zijn met de cursus opzet en onderhoud wijngaard of met de cursus zachte snoei.

 

Over de instructeur

Profielfoto

Piet van Rijsingen

Ruim 25 jaar is Piet bezig met wijnbouw. Hij stond mede aan de wieg van het Wijngaardeniersgilde en is bijna 10 jaar hoofdredacteur geweest van het vakblad De Wijngaard. Hij heeft ook meegewerkt aan de cursus Wijnbouw in de Achterhoek (met de universiteit van Wageningen) en geeft sinds 2008 de cursus wijnbouw voor beginners. Inmiddels heeft Piet een drietal boeken en diverse magazines over wijnbouw op zijn naam staan.

Bekijk meer cursussen van Piet van Rijsingen →

Cursusoverzicht

Er is geen cursus inhoud gevonden

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2022 Wijnbouw cursussen - Powered by Maatos